Whatever !

Assalamualaikum!

Photobucket
Hello!Welcome to my simple triple blog. thanks for visited my blog, nice to meet you, leave your footstep at my cbox, Do follow :) MUSIC HERE!!
Cakap Sini!




Kamsahamnida

Template: Mia Mansor Johana
Freebies:Atiqah
Editor:Nabila Husna
Other: Mr. Google
Tabahnya awak 😔
Well halla. Korang tk kenal pun siapa yg aku nk ceritakan ni. Tp, she is my idol after all. 

So, hm, cemana eh aku nk ckp. Okay la, dia suka someone, and tht someone dh ada org lain. Mcm aku. Tp tk sama. Sbb dia lagi setia. Lol. Hahaha. 

Kalau dia baca, aku just nak ckp yg,

Era 안녕 😊 I had read your posts on your blog. Era, why so stronggg 😭😭 Like seriously tk nangis? Langsung? I cried three days in a row tauu. Cemana laa era boleh tk nangis? Kuatnyaaa. Era, stay strong okayy. Org tk layak pun nk ckp sbb org pun tk kuat. Tp, org tahu era sedih. Org yg dh lama gilak tk cntct pun sedih, inikan era. Ujian Allah kann 😊 Have a blast kakak🎉🎉🎉 Org tk kenal era, tk pernah face to face pun dgn era, tp dr cerita biha, org tahu you are such a strong girl 😋 Tabah sngt era, org yg sedihh 😔😔 Allah sentiasa dgn org yg sabar tau era. And you are definitely one of them 😘 Allah syg era and org pun dh strt syg era. Haihh, org yg sedihh. Jahat la dia tuu. Hahahaha. Stay strong and doa org dgn era okay dear era? 

Lots of loveeee,
Bella 🌸

Have a blast young boy 🌼
Assalamualaikum 😊

Yeayy. Finally dh ada yg punyaa. Bukan aku. Org lain. Mana ada org nak akuu. Hmm 😔😔. Hahahaha. 

Kuat ke aku? Dh tiga hari aku dgr berita ni dan dh tiga hari aku nangis. Dh tk larat dh ni nangiss. Pfft. 

Aku sumpah tk kuat. Aku igt aku dh move on, sebenarnya aku tk move on lgsg. Aku igt aku dh kuat, sebenarnyaa aku tetap lemah. Aku igt aku dh redha, sebenarnya aku still mengharap. Aku sedih sangat niii 😭😭😭 It shouldnt be this way kan Allah? Tp aku tahu Allah Maha Hebat on planning everything. Aku tahu Allah has a better plan utk seorang Nur Nabila Husna bt Bazlan. So, tkde hal lah kan bella 😊

Aku sngt tahu yg ni ujian semata. Aku kena kuat untuk ujian yg mcm ni. Aku yakin dgn aturan Allah. Aku tahu Allah tgh buat something. Maybe sekarang aku tk tau kenapa Allah uji aku, aku tak tau kenapa aku bukan org lain. Tp mungkin sbb ujian ni, Allah akan hntr aku dgn ujian lain yg maha hebat, maha sakit tapi sbb aku dh lalui, so sakit tu tk bnyk. Tk sesakit org lain. Mungkin laaa. Aku mana tahuu. Hahaha. Tolong doakan aku please? Sbb aku sngt tk kuat sekarang 😔😔

"Maka sesungguhnya bersama kesulitan ada kemudahan" - (94:5)

Doakan jugak utk dia. Semoga dia bahagia sbb aku syg dia 😊

                         "Dear Incik Double A, hv a blast on this Eid Day. Bella hilang org yg bella syg, tp awk hilang org yg syg awk. Haa, deep tk? Hahaha. Ive tried so hard to forget you. Org ada baca one of way to forget someone is crik buruk dia. How can i do tht when youre one of the best guy ive ever known. Nk crik cacat awak mcm crik kaca kt ribuan pasir. Cewwahh. Hahaha. Bella prgi carik laki yg rjin layan bella. And bella end up bella yakin yg hati bella dh tkde utk awk. Tp for these last few days, when i heard tht news, i still cried. Org tk tahu kenapa org nangis, gembira sbb finally u hv one ke. Sbb org sedih bukan org yg awk pilih ke. Org tk tahu. Tp org nangis. Everytime ada org wassap tnya org okay ke tk, i end up crying. Kenapa lah hati org sngt soft utk awk. Org tak tahu. Hm. Take care because i do care. Smpai bila this 'i do care' will last org tk tahu. Im here if u need someone to talk to. Tp, awk tk kenal dh org kut haha. Bye"



hahahahahahah

Hahahahaha. Lawak gilaaa. Aku rasa mcm flutter gila mlm td dgn bdk laki nii. I've never experienced this.

Aku selalu mcm ni. I mean, buat bnde sweet dolly tk pernah dgn boyfriend sndiri. For example, masak. Dgn syuk. Beli brg dapur, dgn syuk. Waima beli pad pun dgn syuk. Aku list out family sndiri. Sepupu bagai tuu dh kira mcm family. Aku dgn sepupu aku mmg mcm siblings. Sbb tk ramai lgpun. Tu je ada. Tkde pilihan. Haha.

Proceed to cerita mlm td. Aku dh wasep piqi ni awal malam td. Tapi, dia tk respon pun. Hare. Haha. Wktu tu aku dh ngantok gila. Dh kuyu hbis. Tiba, ping. Aku usya. Laaa. Wasep dh dia. Haha. Aku pun mcm 'kenapa?'. Ohh. Dia bgtau dia dpt panggilan uniKL. Aku pun congrates laa dia bagai. Tiba, mcm bnyk pulakk bende dia nk cerita. Aku suruh on skype. Boleh borak smpai ngantok kann. And all the stories went well. Sbb we end up tdo. Bukan setakat ngantok. Yelaa. Dia ngantok, aku dh tk ngantok sbb dia ajak borak. Aku paksa la dia borak dgn aku smpai aku pulak ngantok.

Haha. Aku rasa mcm kesian kt diri sendiri. Sbb obviously having a sweet friendship dgn boyfriend org lain. Sorry laa girlfriend piqi. Aku kawan jee. Tp, sweet punya version. Haha. I dont have any intention nk ada hubungan sulit bagai dgn piqi. Kawan la dia nii.

Tp, tk sempat smpai pagi pun, dh tutup skype. Sbb phone dia hbis bateri. Haha. Serious talk, aku suka gila mlm td. Sumpah!



meet my new friend Aisyah Ashari ♥
pfft~ ngeluh manjang nabila husna. okay. tgok tajuk pung dh tau kan? 

eh bella. ni adik bdk tu ke?
aah. ni adik budak tu laa
laaa. yeke? untunglaaa.
apehal pulak?
yelaaa. kawan ngan adik budak tu.
takde maknee -,-

ngehngehngeh. our conversation started when, aku tnya dia ada skop final exam tak? dia kata tkde. start dari situ, aku borakborak dgan dia. ckp pasal foreign language. dia nihonggo *ntah btol ke tak aku sebut. dia nak kut aku transfer stf. tebalik stf nabila husna masuk. haha. pastu ckp pasal crush. crush dia kan, tuut. mana boleh bgtau. rahsia laa. sibuk je nak tau :P dia ckp pasal crush dia, aku ckp la pasal crush aku. pastu, tuka phone number. mxs user kot diaa. youth club lettew. haha. dia best laa. seyesly. dia ada point nk ckp. sembang guna bi kot. untunglaaa ada english education. haha. kitaorg sembang sampai pukul berapa ntah. lama la jugak. pukul 3 lebeh bru aku tido. itu pun lepas muka aku kena tibai dgn novel. bengkak bibir aku. shitto. apa lagi ek? lamalama siket, ma aku dia pggil suruh tdo. bgus btol ma aku  dia tuh. ngehngehngeh. oh, btw, ni lah dia.maaf, gambar kurang clear ;)



TARAPAPPA vs ADAPAPPA
betul. tarapappa.
betul ni? 
betul. tarapappa.
betul ni?
okay, fine. adapappa. 
what?
i dreamt about that guy again. 
AGAIN? 
hey, this is my first time lahh.
okay, story then :)


"bla.bla.bla" bising gila weh suara blakang. hingar telinga aku -.- aku tgah study la GI-LA. respect la sikit. ingt senang ke aku nk study. pfft~
"bgun! terima kasih cikgu". neyy. abes dh ke kelas sains? semua dh lined up nk salam ngan cikgu. aku je sensorang tgah kemas brg-brg. tetiba cikgu sains aku hulur tgn. aku buat kening double-jerk. "ni apehal suruh student pompuan salam nihhh?" aku angkt muka slow-slow. erkk? apehal Encik Double A ni ada kat SEMESTA pulak nihh? curious~
fieyka sambut tangan yg dia hulur. pastu, dia cepat-cepat tarik tgan dia blik. HAHA. padan muka! main-main lagi hulur salam. kan dh kena. Encik Double tepuk bahu aku lalu berkata, "karang dtg bilik guru jumpa Eman". neyy, apehal pulak. aku buat muka kental, dalam hati dah kmbg sedusun :D
dgn lgkh perlahan tetapi excited, aku pegi la staffroom. haish, asal cikgu hida ada? pelek-pelek jee. penyu terjenguk-jenguk tgok staffroom. Encik Double A kemudiannya keluar bawak pashmina dgn keychain. 
"sorry bella. eman sempat beli ni jee". neyy, blushing aku -.-" Encik Double A lipat macam apa tah pashmina tuh, taruk atas kepala aku. neyy, dia ni kenapa? cikgu ain dh pndg pelek je dah.
"button la sampai atas baju ni elok-elok". tetiba pnyu cakap. pastu cocok-cocok dada Encik Double A sbb tak button tee smpai ats. aku gelak beria sbb muka Encik Double A pucat. dh la Encik Double A alim-alim gitu. "eman kan dh jadik cikgu. pakai la kemas-kemas. nti student kata apa pulak". ayat last aku bgtau dia. slow dan sopan. 
and the rest is history~
mimpi mcm tu?
ha'ah -.-"
okay :D